مقایسه Xperia z Ultra با Samsung Galaxy Mega

چهارشنبه 3 مهر 1392
تبلت
ابرفبلت ها شاخه ای جدید در صنعت تلفن های هوشمند به حساب می آیند. دستگاه هایی که هنوز بازخورد کافی از بازار دریافت نکرده اند
ابرفبلت ها شاخه ای جدید در صنعت تلفن های هوشمند به حساب می آیند. دستگاه هایی که هنوز بازخورد کافی از بازار دریافت نکرده اند و تولید کنندگان نمی دانند تا چه حد می توان روی سهم بازار آنها حساب کرد.

با این وجود، همین حالا هم بازیگران به نامی در این عرصه حضور یافته اند. سامسونگ خانواده کهکشانی خود را به Galaxy Mega مزین کرده و سونی نیز سری معروف Z را با Z Ultra تکمیل نموده.


این دو غول دنیای تکنولوژی اکنون به نارنجی آمده اند و در کلاس سنگین وزن آماده هستند تا رو در روی یکدیگر قرار گیرند. در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا نقاط ضعف و قوت این دو دستگاه را با یکدیگر مقایسه نماییم.




طراحی

شاید باور نکنید، اما زد اولترا ۶.۴ اینچی، بسیار از گلکسی مگا ۶.۳ اینچی بزرگ تر است. محصول سونی با طول ۱۷۹.۴ میلیمتر حدود ۱۱.۸ میلیمتر از دستگاه سامسونگ بلند تر است. یکی از دلایل اصلی این موضوع، حاشیه های زیادی است که سونی در بالا و پایین صفحه نمایش به کار برده؛ حاشیه هایی که فلسفه وجودی آن ها چندان مشخص نیست و احتمالا سونی می تواند با حذف آنها دستگاهی کوچکتر را تولید نماید.


زد اولترا اما طول کشیده تر خود را در زمینه ضخامت جبران می کند و با تنها ۶.۵ میلیمتر، نه تنها ۱.۵ میلیمتر از رقیب باریک تر است، بلکه یکی از جذاب ترین طراحی های ممکن در تلفن های هوشمند را نیز ارائه می دهد. سونی قابل پشتی دستگاه خود را کاملا از شیشه تهیه کرده،‌ در حالی که سامسونگ از همان پلاستیک همیشگی بهره برده. این پلاستیک وزن گلکسی مگا را به ۱۹۹ گرم رسانده، که حدود ۱۱ گرم از ابر فبلت سونی، سبک تر به حساب می آید.
زد اولترا مانند دیگر اعضای خانواده زد طراحی چهارگوشی دارد، در حالی که گلکسی مگا از گوشه هایی انحنا دار برخوردار است. گوشه های گرد مگا باعث می شود که این دستگاه راحت تر در دست جای گیرد و متعقابا هنگام مکالمات تلفنی نیز بهتر در کنار گوش قرار می گیرد. 
گلکسی مگا در پایین نمایشگر خود از یک دکمه فیزیکی Home برخوردار است که البته این موضوع کم کم در حال خارج شدن از رده محصولات اندرویدی است، اما با این حال داشتن این دکمه در دستگاهی با این ابعاد، مناسب به نظر می رسد، چرا که در هنگام نیاز انگشت شما به راحتی به آن دسترسی دارد.
بر خلاف زد اولترا، درب پشتی گلکسی مگا باز می شود و این موضوع به کاربر این امکان را می دهد تا در صورت تمایل باتری را تعویض نماید؛ این برای کاربران پر مصرف، که همواره باتری یدکی به همراه خود دارند، نکته ای بسیار مثبت است.
البته باز نشدن درب پشتی زد اولترا و پوشش محافظی که بر روی اکثر پورت های آن قرار گرفته، فلسفه ای جز مقاومت در برابر آب و گرد و غبار ندارد. این دستگاه با برخوردار بودن از استاندارد IP58 می تواند به مدت ۳۰ دقیقه در عمق ۱ متری آب به شنا مشغول شود و هیچ گونه صدمه ای نبیند.


نمایشگر

گلکسی مگا ۶.۳ از یک نمایشگر HD LCD برخوردار است که برای طبقه بالای میان رده ها، عرفی معمول به حساب می آید. این نمایشگر در هر اینچ خود ۲۲۳ پیکسل را جای داده استو در واقع کیفیتی بالغ بر ۱۲۸۰ × ۷۲۰ پیکسل را نمایش دهد. در سوی دیگر سونی با یک نمایشگر Full HD حسابی گرد و خاک کرده. نمایشگر سونی ۳۴۴ پیکسل را در هر اینچ جای داده، یعنی کیفیت تصویر ۱۹۲۰ × ۱۰۸۰ پیکسل.


اگر به خاطر داشته باشید هنگام مقایسه گلکسی اس ۴ و اکسپریا زد، نمره قبولی را در زمینه نمایشگر به پرچمدار سامسونگ دادیم. اما از آن زمان تا کنون سونی تلاش بسیاری کرده تا در زمینه صفحه نمایش خود را تقویت کند. این شرکت ژاپنی در این راستا تکنولوژی Triluminous را در پنل نمایشگر اولترا زد به کار برده و با این تکنیک موفق شده بسیاری از ضعف های خود را برطرف کند.


گلگسی مگا در راست و زد اولترا در چپ




سامسونگ با وجود اینکه از تکنولوژی معروف Super AMOLED خود در گلکسی مگا استفاده نکرده، اما باز هم در قسمت کنتراست رنگ ها یکه تازی می کند. زد اولترا اما در زمینه شفافیت حرف اول را می زند. تراکم پیکسل بالا به ابر فبلت سونی این امکان را داده تا متون و تصاویر را با کیفیت مثال زدنی و شفافیت بالا به تصویر در بیاورد؛ و این موضوع درست همان جایی است که گلکسی مگا با ضعف روبرو می شود.


خود نمایی زد اولترا در بخش نمایشگر به همینجا خلاصه نمی شود و تازه نوبت به یکی از ویژگی های اصلی این دستگاه می رسد. در حالی که گلکسی مگا بر خلاف نزدیک ترین فامیلش، یعنی نوت ۲، از قلم S-Pen بی بهره است، سونی قابلیتی بسیار هیجان انگیز تر از قلم استایلوس را در دستگاه خود گنجانده. همانطور که در بررسی زد اولترا نیز اشاره کردیم، هر خودکار و یا مداد عادی، بر روی صفحه این محصول کار می کند و به شما این امکان را می دهد تا هر لحظه که خواستید با یک مداد خیلی ارزان، به طراحی و نوشتن بر روی موبایل خود مشغول شوید.


دوربین

هر دو دستگاه از لنزی ۸ مگاپیکسلی برخوردار هستند و می توانند تصاویری با کیفیت ۳۲۶۴ × ۲۴۴۸ را شکار کنند. در این میان زد اولترا با بهره گرفتن از قدرت بالای سخت افزاری خود، تجربه عکاسی سریع تری را در اختیار کاربرش قرار می دهد. عکاسی در حالت Burst Mode و یا ثبت تصاویر HDR از جمله مواردی هستند که زد اولترا در آنها بسیار سریع عمل می کند.

در سوی مقابل باید اشاره کنیم که سونی به این دستگاه، نگاهی تبلت وار داشته و لزومی ندیده تا از فلش LED در آن استفاده نماید. در حالی که سامسونگ در کنار لنز دوربین خود، فلش را نیز تعبیه کرده تا کاربرش بتواند در تاریکی، عکس های مناسب تری را شکار نماید.

تصویر ثبت شده توسط گلکسی مگا - در ابعاد اصلی ببینید



در رابطه با کیفیت عکس های ثبت شده نیز باید اشاره کنیم که رنگ ها در هر دو دستگاه گرم هستند، اما به نظر می رسد گلکسی مگا در ثبت جزییات با دقت بیشتری نسبت به زد اولترا عمل می کند. در تصاویر بالا می توانید تفاوت کیفیت عکس های ثبت شده توسط دو دستگاه را با یکدیگر مقایسه کنید.

از لحاظ نرم افزاری نیز، هر دو دستگاه میزان قابل قبولی از امکانات را در اختیار کاربران خود قرار می دهند. عکاسی HDR، تنظیم نور سفید، ISO و ... همگی از جمله قابلیت هایی هستند که می توان در اپلیکیشن دوربین این دو محصول پیدا کرد. البته در نهایت کفه ترازو در این بخش نیز اندکی به سمت سامسونگ سنگینی می کند.


نرم افزار

هر دو تلفن به صورت پیش فرض با اندروید ۴.۲.۲ عرضه می شوند و شرکت های سازنده این سیستم عامل را به رابط کاربری اختصاصی خود مجهز کرده اند. در این بخش قطعا سامسونگ با رابط کاربری TouchWiz و امکانات متعددش پیشتاز است.
در حالی که به نظر می رسد رابط کاربری سونی چندان برای صفحه ای با این ابعاد بزرگ بهینه نشده، TouchWiz سامسونگ با امکاناتی همچون Air View و Smart Stay گلکسی مگا را در بخش نرم افزار بالاتر از زد اولترا قرار داده.

سامسونگ با ویژگی MultiWindow این امکان را فراهم می کند تا صفحه بزرگ نمایشگر را به دو نیم تقسیم و به طور هم زمان با دو اپلیکیشن کار کنید. در این بخش شما می توانید از اپلیکیشن هایی همچون مرورگر، چت گوگل، گالری تصاویر، ایمیل، پیامک، نقشه و ... بهره ببرید. البته سونی نیز قابلیتی مشابه را دارد، منتهی بسیار محدود تر. Small Apps سونی شامل مرورگر، ماشین حساب، دفترچه یاد داشت و میکروفون می شوند و در قالب پنجره ای جداگانه بر روی اپلیکیشنی که مشغول کار با آن هستید، نقش می بندند.


سخت افزار

Snapdragon 800 با چهار هسته ۲.۲ گیگاهرتزی در مقایسه با دو هسته ۱.۷ گیگاهرتزی Snapdragon 400، حرف زیادی را برای مقایسه باقی نمی گذارد. با توجه به اینکه زد اولترا دیرتر از گلکسی مگا وارد بازار شد، لذا سونی این شانس را داشت تا از جدیدترین و قدرتمند ترین پردازنده شرکت کوالکام در محصول خود بهره ببرد.

در زد اولترا همه چیز بسیار سریع و روان انجام می شود و دستگاه به لطف رم ۲ گیگابایتی اش، به خوبی از پس اجرای دستورات بر می آید. در سوی مقابل گلکسی مگا مکث های مشهودی دارد. مکث هایی که به خصوص هنگام قرار گرفتن در کنار زد اولترا، بیش از پیش به چشم می آیند.

برای اینکه بتوانیم مقایسه ملموس تری میان قدرت سخت افزاری این دو دستگاه داشته باشیم، از بنچ مارک های همیشگی خود یاری گرفتیم. در ادامه می توانید نتایج کسب شده توسط این دستگاه ها را مشاهده نمایید :

همانطوری که می توانید مشاهده کنید، در هر دو آزمایش Quadrant و Antutu 4، که به بررسی عملکرد کلی دستگاه می پردازند، زد اولترا توانسته با اختلاف بسیاری گلکسی مگا را پشت سر بگذارد. ابر فبلت سونی حتی آنقدر خوب است که برادر قلدر گلکسی مگا، یعنی گلکسی اس ۴ را نیز در بنچ مارک Antutu شکست داده:
اختلاف قدرت سخت افزاری دو دستگاه، به زمینه گرافیک نیز کشیده می شود. جایی که طبیعتا پردازشگر Adreno 330، نسل قبلی خود یعنی Adreno 305 را شکست می دهد و با ارائه جزییاتی بیشتر در بازی ها، تجربه ای لذت بخش تر را به کاربر ارائه می دهد. در هنگام این بررسی، بازی Riptide GP را بر روی دو دستگاه نصب کردیم، مطابق انتظار همه چیز بر روی محصول سونی ایده آل پیش رفت، اما متاسفانه گلکسی مگا آنقدر لگ در حین بازی ایجاد کرد تا ما را مجبور کرد با دلخوری از محیط اپلیکیشن خارج شویم.

اگر بخواهیم به دیگر امکانات سخت افزاری دو دستگاه بپردازیم، باید بگوییم که هر دوی آن ها دارای گیرنده رادیو هستند، از NFC پشتیبانی می کنند و پورت micro-USB آنها تکنولوژی های MHL و USB OTG را در خود جای داده. گلکسی مگا با حافظه های ۸ و ۱۶ گیگابایت عرضه می شود، در حالی که زد اولترا تنها دارای مدل ۱۶ گیگابایتی است. البته حافظه هر دو دستگاه را می توان با یک کارت حافظه جانبی Micro SD تا ۶۴ گیگابایت دیگر نیز افزایش داد.

کیفیت تماس، بلندگو، باتری

در زمینه کیفیت صدای دریافتی هنگام مکالمه های تلفنی، گلکسی مگا قادر به تولید صدایی شفاف تر و بلندتر است. با توجه به ابعاد بزرگ این دو دستگاه، کنار گوش قرار دادن آنها کار ساده ای به حساب نمی آید، لذا هرچه صدای بلند تری را از آن سوی خط دریافت کنید، کمتر لازم است تلاش کنید تا دقیقا اسپیکر را در کنار گوش خود نگه دارید. اسپیکر اصلی گلکسی مگا نیز جهت پخش آهنگ ها بسیار برتر از زد اولترا است و صدایی به مراتب بلند تر را همراه با Bass مناسب پخش می کند.
در حالی که زد اولترا دارای یک باتری ۳۰۰۰ میلی آمپر در ساعتی است، گلکسی مگا با ۳۳۰۰ میلی آمپر در ساعت، شارژ بیشتری را به علاقه مندانش پیشنهاد می دهد. با توجه به اینکه نمایشگر مگا کیفیت پایین تری هم دارد، لذا قطعا در زمینه باتری شاهد برتری محصول سامسونگ خواهیم بود.



جمع بندی

همانطور که خواندید هر یک از این دو محصول غول آسا، از مزایا و معایبی نسبت به یکدیگر برخوردار بودند. در این میان اما اولترا زد نبرد های کلیدی تری را به نفع خود به پایان برده؛ دستگاه سونی در زمینه طراحی ظاهری بسیار شکیل تر از بدنه پلاستیکی سامسونگ دارد و در بحث سخت افزار نیز آنچنان قدرتمند تر ظاهر شده که دیگر مجالی را به رقیب برای مقایسه نمی دهد.


زد اولترا در بازار ایران قیمتی بالغ بر ۱ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان دارد و گلکسی مگا نیز با قیمت تقریبی ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به فروش می رسد. شاید قیمت پایین تر گلکسی مگا آن را به گزینه ای بهتر برای برخی از کاربران تبدیل کند، اما در اینجا سؤالی که مطرح می شود این است که آیا تنها ۴۰۰ هزار تومان، برای اختلاف کیفی موجود بین دو دستگاه کافی است؟ با نگاهی به مشخصات در میابیم که محصول سامسونگ می توانست قیمتی به مراتب پایین تر نیز داشته باشد.


شما در رابطه با این دو ابر فبلت چه نظری دارید؟ آیا آن ها به اندازه کافی جذاب هستند که راضی شوید دستگاهی با ابعادی اینچنینی را در دست بگیرید؟

نظرات کاربران در مورد مقایسه Xperia z Ultra با Samsung Galaxy Mega


parviz
1392/07/04 11:44

به اعتقاد من جدای از محبوبیتی که سامسونگ در ایران بدلیل خدمات و اپلیکیشین های خود ارائه میدهد و همچنین قیمت پایین ان به نسبت سایر محصولات مشابه ولی سونی زد اولترا چه به لحاظ ظاهری وچه به لحاظ کیفیت و برنامه کلاس بالاتری دارد - من به شخصه سونی را ترجیح میدهم


بدون نام
1392/07/12 15:47

اکسپریاz بهتر از هر گوشی است


مسعود
1392/07/27 23:59

به نظر من گالکسی مگا اصلا قابل مقایسه با Z اولترا نیست


مسعود
1392/07/29 21:5

سونی کلا همه چیزش بهتره از سامسونگ گوشی خودم : نوکیا


kiyanoosh
1392/08/04 1:29

من اولترا دارم . و دایم مگا . ولی فروخت زرر داد و رفت اولترا خرید .


pooria
1392/08/09 13:41

مگانسبت به قیمتش عالیه


khajehpoor
1392/11/09 11:38

سونی هم از نظر سی پی یو هم از نظر رم هم از نظر چیست واقعا سنگ تمام گزاشته در زد یولترا از نظر اندازه هم واقعا برای بازیهای اچ دی مناسب هست و از بهترین شیشه در ساخت استفاده کرده به نظر من در رده فبلت بهترینه


alireza
1393/08/06 18:50

بنظرم اولترا پرچمش بالاست


محمدرضا
1393/08/16 19:43

عالیه خیلی تعریف ازش شنیدم میخوام بخرمش


* الزامی
* الزامی